Voor verhuren en huren...

....bent u bij ons aan het juiste adres!

Verhuurbemiddeling, wat houdt dat eigenlijk in?

Overweegt u een pand te kopen om te gaan verhuren als belegging of heeft u woonruimte beschikbaar die u graag bewoond wilt hebben (ook al is het tijdelijk). Net als bij de verkoop van een huis komt er bij het verhuren van woonruimte meer kijken dan gedacht.

Als eerste komt al de vraag: wat kan ik vragen voor deze woning? Wij kunnen nauwkeurig voor u berekenen wat toegestaan is op basis van het puntensysteem dat door de Huurcommissie is ontwikkeld. Ook kennen wij de woningmarkt in Leerdam en omgeving uit ons duimpje en weten precies waar vraag naar is. Zo kunnen wij in overleg met u een passende huurprijs bepalen. Eventueel denken wij jaarlijks met u mee over een huurverhoging. Eens per jaar is dit toegestaan op basis van de indexering die door de overheid wordt vastgesteld.

Dan is de prijs bepaald en dan....we gaan een huurder zoeken voor uw huis. Op dit moment is er veel vraag naar huurhuizen en regelmatig schrijven mensen zich alvast in bij ons. Wellicht hebben wij de geschikte huurder voor uw huis al in ons bestand. 

Het is goed om zorgvuldig te kijken wie er in uw huis gaat wonen. Zoals gezegd laten wij iedereen zich eerst inschrijven. Gewoon even de naw-gegevens, gezinssamenstelling, woonwensen en reden van de aanvraag. Zodra wij denken een geschikte huurder te hebben gevonden en diegene na een bezoek aan de woning enthousiast is dan volgt er nog een toetsing via de NVM. Hier komen eventueel minder fijne kanten van iemand naar boven zoals financiële onbetrouwbaarheid. Gelukkig komt dit zelden voor maar toch. Zo voorkomen wij dat u een overeenkomst aangaat met iemand waarmee u later op voorhand problemen kunt verwachten. Uiteraard kunnen wij nooit 100% uitsluiten dat iemand toch geen goede huurder blijkt te zijn maar veel kunnen we wel voorkomen.

Als er overeenstemming is bereikt dan verzorgen wij de huurovereenkomst zodat ook juridisch alles goed is geregeld. 

Ook de oplevering bij aanvang huur en de inspecties bij vertrek verzorgen wij. BIj de oplevering ontvangt u een rapport met staat van de woning en bij vertrek volgt er eerst een voorinspectie (waar afspraken worden gemaakt met de huurder over eventueel herstel) en een eindinspectie.

Heeft u vragen over onze verhuurbemiddeling en onze bemiddelingskosten, laat dan uw gegevens achter op het formulier.

Of wilt u zich inschrijven voor een huurwoning? Download hier uw formulier: 

huren
ERA's Open Huizen Route
Speeddaten met uw toekomstige huis
zaterdag 15 juni 2024

Meer weten over onze verhuurbemiddeling?

Laat hier uw gegevens achter en wij nemen spoedig contact met u op!