Landelijk en rustig wonen...

...onder de rook van Leerdam

Woon je graag rustig en landelijk maar heb je graag de Hema in de buurt?

Veel mensen zoeken een rustige woonomgeving. Lekker genieten van het gezellige dorpsleven en de mooie landschappen daar omheen. Toch is een stadje met de nodige voorzieningen in de buurt vaak erg prettig. Al is het maar voor een snel bezoek aan wat winkels en een middelbare school op redelijke fietsafstand. Gewoon het gemak! En wilt u graag toch vlot in de grote steden als Utrecht of Rotterdam kunnen zijn, dan woont u hier perfect. Het is ongeveer een half uurtje rijden. 

Voor de jeugd is opgroeien in een landelijkere omgeving fantastisch: lekker ravotten en ontdekken in de buitenlucht. Super gezond en leerzaam. Kinderen hebben hier nog de ruimte! 

Leerdam biedt veel (zie onze webpagina hierover) maar wil je dan toch die rust en beleef je graag de gemoedelijke sfeer van een dorp, dan is wonen in één van de kleinere kernen rondom Leerdam een mooi alternatief. Wat hebben deze kernen te bieden?

Schoonrewoerd

Een knus dorp, circa drie kilometer ten noorden van Leerdam. Een mooie authentieke kern met kerk, sfeervolle huizen en enkele winkels zoals een bakker, cafetaria en buurtsuper. Rondom de kern zijn in de loop der jaren woningen gebouwd (de 'nieuwbouw') en recent is er nog een kleine woonwijk, de zogenoemde Ooievaarszoom, uit de grond gerezen. In Schoonrewoerd vindt u twee basisscholen en een huisarts. 

Voor de liefhebbers van wandelingen en fietstochten is Schoonrewoerd de perfecte uitvalsbasis. U loopt of fiets zo de polders in waar de fruitbomen u verwelkomen. Het Wiel van Bassa is het grootste wiel van Nederland en ontstaan door een doorbraak van de Diefdijk lang geleden. In de zomermaanden een fijne plek om te recreëren. 

En breng ook eens een bezoek aan de Schaapskooi....

Asperen 

Geen dorp maar een kleine stad! Met een sfeervolle authentieke stadskern. Asperen ligt circa twee kilometer ten zuiden van Leerdam, gewoon pal aan de overkant van rivier de Linge. Hier vindt u eigenlijk alle dagelijkse voorzieningen. De bakker, supermarkt, medisch centrum, maar ook mooie cadeauwinkels en horeca. Er zijn meerdere verenigingen actief en er zijn twee basisscholen.

Rivier de Linge biedt natuurlijk alle recreactiemogelijkheden die je maar kunt verzinnen. Zwemmen, varen of wandelen....dat gaat lukken. Sowieso is de omgeving van Asperen ronduit ydillisch te noemen. Op een mooie dag eens een fietstocht maken richting Acquoy: u waant zich in Frankrijk! 

Heukelum

Deze kleine stad ligt naast Asperen en is al net zo sfeervol en uniek. De oude stadswallen van deze vestingsstad worden herbouwd zodat het karakter van deze plaats wordt behouden. Vanzelfsprekend is de nabije omgeving ook hier prachtig. En wat heeft Heukelum wat de andere dorpen rondom Leerdam niet hebben: een kasteel! Kasteel Merckenburg. Dit kasteel is te vinden ongeveer een kilometer ten oosten van de oude kern.

Wonen in Heukelum wordt door de bewoners als erg prettig ervaren. Er is één grote winkel die veel te bieden heeft en een gevarieerd aanbod van verenigingen op zowel muzikaal- als sportgebied. Voorzieningen voor de kinderen zijn aanwezig; er zijn twee basisscholen en een uitstekend kinderdagverblijf/naschoolse opvang. Natuurlijk mag rivier de Linge ook hier niet worden vergeten. In de zomer is dit the place to be!

Meerkerk

Hét dorp met net zoveel meer....Okee, wat heeft Meerkerk meer dan de andere dorpen? Dit heeft te maken met de regiofunctie van het dorp. Veel voorzieningen, waar door mensen uit omliggende dorpen beroep op doen,  zijn dan ook aanwezig. Er zijn volop winkels (van warme bakker tot computerspecialist, van ambachtelijke slager tot groot modehuis) en horecagelegenheden. Verder is er een uitgebreid medisch centrum en op sportief vlak vindt u hier veel. Er zijn twee basisscholen en in het dorp zelf is veel te doen voor de jeugd. Voor veel gezinnen een ideale omgeving.

Meerkerk ligt aan de snelweg A27 en dus centraal. Onder aan de afrit vindt u een uitgebreid bedrijventerrein en ,ook niet onaardig voor zowel passanten als bewoners, een plein met de McDonalds, La Place en Starbucks.

Ook voor Meerkerk geldt dat u van hier snel weer in de polders zit. De Alblasserwaard is zo mooi! Voor voortgezet onderwijs en overige voorzieningen bent u aangewezen op Gorinchem en Leerdam. Leerdam is hier circa negen kilometer vandaan. 

Herwijnen

Dit dorp ligt ongeveer 11 kilometer van Leerdam maar het is zeker de moeite waard om u hier eens in te verdiepen. 

Wat maakt het zo fijn om in Herwijnen te wonen? De landelijke omgeving biedt niet alleen maar rust. Er zijn volop recreatiemogelijkheden; fietsen, wandelen, zwemmen in de Waal …alles is mogelijk. Geofort is een mooie trekpleister. Een prachtige plek waar jong en oud zich uitstekend kan vermaken. In de kern van Herwijnen zijn alle dagelijkse voorzieningen zoals diverse winkels en basisscholen aanwezig. Eveneens zijn er meerdere (sport)verenigingen actief.

De centrale ligging is een mooie bijkomstigheid; de A15 is in korte tijd te bereiken dus u bent zo in de steden Rotterdam, ’s-Hertogenbosch en Utrecht.

Leerbroek

Rijdt u vanuit Leerdam door Leerbroek dan komt het gevoel van nostalgie u tegemoet. Een kleine kern tussen de polders met aan de dorpsweg de kerk en schitterende, authentieke panden. Leerbroek ligt op enkele kilometers van Leerdam dus voor de voorzieningen bent u aangewezen op deze stad. Er is wel een basisschool en een prachtige winkel voor kado's en woonartikelen in de stijl van het dorp, oftewel Leerbroekse Gezelligheid. Voor vers seizoensfruit hoeft u overigens niet ver want veel fruittelers verkopen hun fruit vers aan huis. 

Dus bent u op zoek naar een huis en spreekt bovenstaand verhaal u aan? Neem contact met ons op door middel van het contactformulier op deze pagina.

Dit geldt natuurlijk ook als u zelf benieuwd bent wat uw huis waard is en verkoopplannen hebt.

 

 

Schoonrewoerd

Kopen of verkopen in regio Leerdam?

Laat hier uw gegevens achter en wij nemen contact met u op