De aankoopmakelaar...

...the must have op de huizenmarkt

Stadse praktijken in de dorpen

Al jaren horen we dat het een gekkenhuis is in de grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Jouw droomhuis gezien? Helaas, voor jou tien anderen! Hoera, feest want we hebben een huis gekocht! Oh nee, toch niet want de makelaar belde dat er hoger is geboden. Teleurstelling alom. Al jaren lezen we van deze praktijken in de 'grote' steden en prijsden wij ons gelukkig dat we wonen en werken in de provincie: "Hier overkomt ons dat niet!"  Van die stadsen fratsen hebben wij nooit last gehad tot kort geleden.....

Anno 2023 piepen we ook hier in de landelijke omgeving anders. Huizen halen Funda niet eens omdat makelaars overvolle zoekersbestanden hebben. Staat er uiteindelijk een woning op Funda dan wordt er veel op gereageerd en wilt iedereen een mogelijkheid om te kijken. Mensen bieden vaak in de hoop om de gelukkige eigenaar te worden van het nieuwe huis, kijken minder kritisch naar de staat van de woning want het zal wel los lopen en die ingewikkelde koopakte zal ook wel goed zijn. Logisch want de emoties lopen hoog op want je moet en zal eindelijk dat huis kopen!

gezin

Wie houdt het hoofd nog koel?

In deze rumoerige tijden op de huizenmarkt heb je iemand nodig die onder alle omstandigheden het hoofd koel houdt, iemand die jou behoedt voor teleurstellingen achteraf, iemand die op je centen let, iemand die er voor zorgt dat je stiekem geen bouwval koopt al was het huis zo leuk om te zien. Iemand die de kleine lettertjes leest in de saaie koopovereenkomst, iemand die ervoor zorgt dat jij straks alleen maar hoeft te genieten van je nieuwe huis. 

Kortom: zo iemand heet een aankoopmakelaar!

 

 

Niet één maar vele streepjes voor

Het kost natuurlijk best wat, een makelaar voor de aankoop van de woning. Toch heb je niet één maar vele streepjes voor:

* zoeken: naast een bestand vol met zoekers hebben makelaars al snel in the picture welke woningen op de markt gaan komen. Schrijf je sowieso in als zoeker bij ons kantoor, dan wordt je gebeld zodra er een mogelijk passende woning beschikbaar komt. Maar ook als je ons gevraagd hebt om jou te helpen met de aankoop van een woning zullen wij actief gaan meezoeken. Jouw wensen worden in kaart gebracht en wij gaan aan de slag.

* kijken: is er een geschikte woning in beeld dan gaat de makelaar mee bezichtigen. Daar waar jij in je hoofd al loopt in te richten, kijkt hij naar de adders onder het gras. Hoe staat het met het schilderwerk, wat is het bestemmingsplan van deze locatie (ineens een fabriek in je achtertuin is echt niet grappig) , is een bouwkundige keuring hier niet aan te raden? Hierover word je dan zo goed mogelijk geïnformeerd. 

* bieden:  nadat je tot de conclusie bent gekomen dat jouw droomhuis is gevonden, gaat het zakelijke proces starten. Wat fijn dat dit voor jou uit handen wordt genomen. De makelaar weet wat een realistische prijs is voor een huis en hoe populair woningen in de bepaalde buurt zijn. Hij heeft vaak feilloos door of de collega-makelaar een broodje aap verhaal op hangt wanneer hij zegt dat je snel moet reageren omdat "er wel zes mensen gaan bieden" of dat het helaas realiteit is en hierop de bieding moet worden afgestemd. Ook bijzondere wensen of voorwaarden  worden gemakkelijke besproken door derden.

* kopen: de afwikkeling is net zo spannend. Er wordt een koopovereenkomst opgemaakt en soms staan hier zaken in die zo normaal lijken maar het niet zijn. Wat is het dan toch handig dat er dan kritisch wordt meegelezen en daar waar nodig hoef jij niets te doen maar gaat jouw aankooprechterhand de zaken bespreken.

* tot slot staat de aankoopmakelaar je bij tijdens het grote moment: de eigendomsoverdracht. Tijdens de inspectie kijkt hij weer even kritisch mee of de verkoper zijn afspraken na is gekomen en of alles nog werkt zoals de tijd van de aankoop. Daarna naar de notaris, dat vaak geen zorgen met zich meebrengt. Dit is een gezellig moment waar de sleutels worden overgedragen en de handtekeningen onder de akte van levering worden geplaatst.

 

 

 

 

 

 

 

De 10 voordelen van een aankoopmakelaar!

1. Rust , wij regelen alles voor de aankoop van uw woning. Wij beantwoorden alle vragen en staan altijd voor u klaar in deze stressvole periode. Dir zorgt voor veel rust. 

2. Vertrouwen, wij garanderen ons best voor u te doen. Wij werken vanuit uw belang en begeleiden u in het gehele proces. 

3. Rsultaat, met onze werkwijze leidt het tot een hogere effectiviteit: de beste perijs voor jouw nieuwe thuis. 

4. Inzicht in budget, op ons kantoor werkt ook een hypotheekadviseur en zo kunnen wij helpen het inzichtelijk maken wat je kunt besteden. 

5. Financieringsopties, door onze hypotheekadviseur weet u wat u wel kan en wat u niet kan. 

6. Woninginformatie, wij weten alle gedetailleerde informatie over de woningen die op de markt zijn en zijn geweest. Op de basis van deze informatie kunnen wij nauwkeurig inschatten voor welke prijs een huis verkocht zal gaan worden en wat de taxatiewaarde zal zijn. 

7.  Marktinformatie, wij kennen de wijken in ons werkgebied van binnen en van buiten. Hierdoor kunnen wij u een goed advies geven. 

8. Technisch en juridisch advies, wij zorgen voor het onderzoeksplicht dat u weet wat u koopt. 

9. Kennis en kunde, wij worden jaarlijks bijgeschoold zodat wij altijd op de hoogte zijn. Op gebied van persoonlijke effectiviteit en dienstverlening. 

10. Netwerk, wij hebben een groot netwerk aan makelaars in heel nederland zodat wij altijd een geschikte makkelaar kennen als u bijvoorbeeld verwerd weg wilt gaan wonen. 

Benieuwd naar deze vorm van dienstverlening?

Bel ons voor een vrijblijvende afspraak zodat wij wensen kunnen afstemmen en met jou kunnen bespreken wat de kosten zijn. Aankoopadvies is maatwerk!

Je kunt ons bereiken op 0345 619 633 of laat je gegevens achter op het formulier op deze webpagina. Dan bellen wij je snel!

Wil je graag gebeld worden?

Laat je gegevens hier achter en wij nemen snel contact op