Logo

Een huis kopen, hoe gaat dat eigenlijk?

Op uzelf wonen, meer ruimte nodig (bijvoorbeeld wegens gezinsuitbreiding) of juist minder (kids juist de deur uit), dan komt u op een punt dat u ineens uw droomhuis op Funda ziet staan. Het is goed om - zodra de eerste plannen worden gesmeed- eerst alvast wat huiswerk te doen voordat u enthousiast de huizenmarkt in duikt. Zo voorkomt u teleurstelling, in eerste plaats al voor u zelf.

Wij zetten op een rijtje waar u op moet letten als u overweegt te gaan aankopen:

Uw bestedingsruimte: laat dit van tevoren berekenen door een hypotheekadviseur (zoals Hypotheekcompany Leerdam). De internetcalculators zijn nooit accuraat genoeg, goed advies is maatwerk!

Uw woonwensen: zet eerst al uw wensen op een rijtje! Hoeveel kamers heb ik nodig? Wil ik een kant en klare woning of klus ik graag nog even om het lekker eigen te maken? In welke omgeving voel ik me fijn of waar wil ik juist niet worden gezien? Deze laatste is heel belangrijk want een woning kunt u eigen maken, de buurt veranderen niet.

Niet alleen op gebied van de woning zelf is het goed om van te voren goed na te denken wat de wensen zijn, maar ook is het goed om te kijken uw manier van leven. Leeft u zuinig en investeert u graag of wilt u vaak op vakantie en geeft u graag geld uit aan leuke dingen. Is het dat laatste, dan is het goed om u af te vragen of u wat minder moet uitgeven aan wonen dan uw maximale hypotheekmogelijkheid. 

Het woningaanbod: koopt u een huis om er altijd in te blijven, of ziet u zichzelf wel weer eens verderop trekken? Dat is belangrijk om in het achterhoofd te houden. Is dat laatste het geval, kijk dan naar een populair huis waar u eventueel ook relatief makkelijk weer van af zult kunnen.

De aankoopmakelaar ziet meer

De keuze van een huis is een mix van objectieve en subjectieve criteria. U kiest met het hart en koopt met het hoofd, in het ideale geval dan. Niet iedereen vindt dit makkelijk. Als u verliefd bent op een huis, is het moeilijker onderhandelen. Ook de mindere kanten (bouwkundige minpuntjes, oeps!) ziet u soms over het hoofd.
Bovendien onderhandelt u met een verkoopmakelaar, die de hele dag niets anders doet dan onderhandelen.

Als aankoopmakelaar gaan wij mee naar alle huizen die u wilt zien. De makelaar helpt u bij: 

  • het beoordelen van de staat van onderhoud
  • het signaleren van zwaktes
  • het onderhandelen over de prijs
  • het onderhandelen over de leveringsvoorwaarden
  • het onderhandelen over de opleverdata

De aankoopmakelaar gaat met u mee naar alle woningen die u ilt zien in Leerdam, Schoonrewoerd, Leerbroek, Asperen, Heukelum, Hei-en Boeicop, Meerkerk, Zijderveld, Lexmond, Nieuwland, Rhenoy en Acquo.

illustratie
Dit is het gemiddelde van 47 beoordelingen
Lokale marktkennis
 
Service en begeleiding
 
Deskundigheid
 
Prijs/Kwaliteit
 

Schakel ons in als uw aankoopmakelaar

Wij vertellen u graag meer over onze dienstverlening

Privacyverklaring