Comfortabel wonen in schoonrewoerd...
...wonen en slapen op begane grond
Logo

Comfortabel wonen in type "watersnip"

Wonen in de Ooievaarszoom in Schoonrewoerd is genieten voor jong en oud(er)!

NOG 1 BUITENKANS BESCHIKBAAR!

In het najaar van 2010 werd gestart met de verkoop van de eerste nieuwbouwwoningen aan de rand van het landelijke dorp Schoonrewoerd, de Ooievaarszoom. Een prachtig project, volgens planning bestaande uit 40 eengezinswoningen, vier royale 2-kappers en 8 vrijstaande woningen.

Hoewel de crisis op de woningmarkt aanvankelijk zorgde voor beperkte verkoopresultaten, werd besloten toch snel te starten met het gefaseerd verkopen en bouwen van de rijwoningen. En nu bijna acht jaar verder staat er een prachtige wijk met woningen die zijn ontworpen met een knipoog naar de bouwstijl van de jaren ’30 en het comfort en duurzaamheid van de 21e eeuw. Iedere gevel heeft weer een andere uitstraling door: erkers, franse balkons, kleur gevelsteen en detaillering of een dwarskap.

De bewoners van de Ooievaarszoom zijn niet alleen echte Schoonrewoerders, maar zij komen uit meerdere windstreken van het land. De reden daarvoor is heel simpel. Hier woont u rustig, landelijk, betaalbaar maar vooral ook heel centraal. De snelweg A2 is in 5 minuten te bereiken dus in no-time drinkt u een kop koffie op de Utrechtse Oude Gracht! Zin in een heerlijke wandel- of fietstocht? Die begint bij de voordeur: de prachtige omgeving midden in de Vijfheerenlanden met polderweiden en natuurgebeiden!

In de Prinses Amaliastraat (deze Koninklijke naam heeft de straat gekregen) wonen veel jonge gezinnen met voor de kinderen ruimte om te spelen. Als afronding van het project is er op de locatie waar eerst acht vrijstaande huizen zouden komen een mooi nieuw plan ontwikkeld.  Bij uitstek geschikt voor de wat oudere kopers.  Hier worden nu acht woningen van het type Watersnip gebouwd. Fraai ontworpen 2/1-kappers met garage en een levensloopbestendig karakter. Woningen op royale kavels, een slaapkamer en badkamer op de begane grond en de tweede slaapkamer en  een multifunctionele ruimte op de verdieping.

Vijf van de acht huizen zijn inmiddels verkocht!  Wij hebben aan kopers gevraagd wat de reden is waarom er is gekozen voor één van deze woningen. Zo gaf een koper aan - die nu op acht hoog woont - dat ze graag ruimte om zich heen wil hebben voor de kleinkinderen die vaak bij haar logeren en voor haar hond. Ook houdt, zo gaf zij aan: “ het geluid van kinderen om je heen je lekker jong”!

Een andere koper die een lange tijd in Frankrijk woonde en voornemens was terug te keren naar Nederland vertelde dat hij iets zocht dat centraal in Nederland ligt. Een huis waar hij comfortabel oud kan worden, maar ook ruimte heeft zowel in als om het huis. Een garage om te knutselen, een parkeerplek op eigen terrein, ruimte om te leven en een fijne tuin. Tijdens zijn zoektocht naar zo’n woning bleek dat woningen die aan zijn wensen voldoen schaars waren. De Watersnip voldeed echter geheel aan zijn wensen.

Hieruit blijkt dus dat deze woningen uniek zijn en echt een buiten…kans! 

De bouw is recent gestart en de eerste woningen worden eind van dit jaar opgeleverd. Als in het voorjaar van 2019 de laatste oplevering heeft plaatsgevonden heeft Schoonrewoerd met het project de Ooievaarszoom er een prachtige woonomgeving bij!

De allerlaatste woning is te koop voor € 393.854,- v.o.n en wordt gebouwd op een kavel van maar liefst 468 m²!

illustratie
Dit is het gemiddelde van 41 beoordelingen
Lokale marktkennis
 
Service en begeleiding
 
Deskundigheid
 
Prijs/Kwaliteit
 

Vraag hier meer informatie aan!

Wilt u documentatie ontvangen of een vrijblijvende afspraak? Laat het ons weten en wij nemen contact met u op.

Privacyverklaring