Covid-19

Covid-19

Covid-19, hoe gaan wij hier mee om

Wij volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM, hier moeten wij ons strikt aan houden, zie hieronder:
Gezien de richtlijnen van het kabinet en RIVM en alle andere belangen, kunnen bezichtigingen plaatsvinden. Echter, onder stringente voorwaarden.


Om verdere verspreiding tegen te gaan, adviseert de NVM haar leden om bij ‘fysieke contacten’ zoals bezichtigingen, ondertekening van koopaktes, taxaties, inspecties en transporten de nu geldende gezondheidsrichtlijnen goed te volgen, zoals geen handen schudden, vaak handen wassen, hoesten en niesen in de elleboog en anderhalve meter afstand houden van elkaar waar mogelijk.


Verder geldt het advies om wat digitaal of telefonisch kan, ook op die wijze te doen, om daarmee het aantal fysieke contacten te beperken. Bij het plannen van fysieke contacten wordt nadrukkelijk geadviseerd om vooraf bij kopers en verkopers en alle andere betrokkenen actief te informeren naar hun gezondheidstoestand en hen te verzoeken de hygiëne adviezen van RIVM na te leven. Daarnaast wordt geadviseerd om bij fysieke bijeenkomsten het aantal personen zoveel mogelijk te beperken. Groepsbezichtigingen en Open Huizen raden we af.

Kantoren hoeven nu niet te sluiten, maar conform het advies van het Rijk, adviseren wij dat medewerkers zoveel mogelijk thuis werken.
Het Algemeen Bestuur beseft dat dit een ingrijpend advies is, maar noodzakelijk gezien de snelle verspreiding van het Covid 19 virus.

Vragen?

Neem bij vragen contact met ons op