Open Huizen Route
Zaterdag 7 april

VERKOPER KIEST VOOR GEMAK

“Snel en makkelijk. Dat is voor ons de reden om mee te doen met de Open Huizen Route. Ik heb liever maar al het bezoek ineens. Daarom ben ik blij dat er zoiets als de Open Huizen Route wordt georganiseerd.” Een verkoper legt uit waarom hij meedoet aan de Open Huizen Route. Sinds 2000 organiseren alle ERA-makelaars in Nederland deze actie rond te koop staande huizen.

Wat is een Open Huizen Route? ERA-directeur Paul van den Putten legt het uit. “Tijdens een Open Huizen Route openen verkopers hun deur op een zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur voor alle huizenzoekers. De komende Open Huizen Route is op zaterdag 7 april. Iedereen kan zonder afspraak binnen komen kijken bij huizen met de Open Huizen Route poster of sticker op het tuinbord. Voelt iemand een klik bij een huis, dan neemt hij contact op met het verkopende ERA-kantoor en gaat de ERA-makelaar met de kijker later terug voor een uitgebreide bezichtiging. We organiseren diverse keren per jaar een Open Huizen Route. Verkopers vinden het fijn, omdat ze dan alle kijkers op dezelfde dag op bezoek krijgen. Kopers vinden het fijn om zich te oriënteren, zeker als ze uit een andere plaats komen. Hoe goed de presentaties op internet ook zijn, het is toch altijd anders als je in de ruimte staat.”

Kopen mensen huizen tijdens een Open Huizen Route?
“Dat komt voor.” vertelt Van den Putten. “Wat vaker voorkomt is dat een huis vlak voor de Open Huizen Route verkocht wordt. Mensen die al aan het bieden zijn, willen de koop rond hebben voordat er een kaper op de kust komt. Voor nieuwe verkopers is het een prima start van de verkoop. Je krijgt van kijkers altijd goede feedback over de presentatie van een huis. Zij zien het huis met vreemde ogen en merken zaken op die je zelf niet meer ziet. Daar kun je wat mee!”

De Open Huizen Route vindt plaats in het hele land. U vindt de deelnemers op deze site. Ze zijn te herkennen aan het OHR icoontje. De meeste mensen bekijken vijf huizen. Het is een goed idee om van tevoren een langer lijstje te maken met huizen die u wilt gaan bekijken. Soms valt een huis af, omdat het net vóór de Open Huizen Route verkocht wordt.

Tips voor Open Huizen Route bezoekers en verkopers staan op de Open Huizen Route Facebook pagina.

illustratie