Open Huizen Route
7 april

OPEN HUIZEN WAREN WEER IN TREK

“Huizen kijken is nog leuker als het zonnetje schijnt. De tulpenbollen komen uit en onze verhuisdrift viert hoogtij. We willen graag een ander huis, maar we weten nog niet precies wat en waar. Daarom is het zo leuk om naar de Open Huizen Route te gaan. Het is niet te vergelijken met op de bank het internet afstruinen naar een nieuw huis, hoe goed de foto’s ook zijn. We zijn blij dat we gegaan zijn, want nu hebben we een veel betere indruk gekregen van de huizen die we leuk vonden”, aldus een bezoeker aan de Open Huizen Route. Deze werd afgelopen zaterdag weer in het hele land gehouden. Tussen 11 en 15 uur konden mensen zonder afspraak komen kijken bij de huizen die meededen.

ERA-directeur Paul van den Putten is tevreden met de opkomst. “We horen terug van onze makelaars dat vrijwel elke verkoper bezoek heeft gehad. Dat is voor verkopers heel belangrijk, want zij hebben hun huis er tiptop voor opgepoetst. Het is jammer als er dan niemand komt. Er is ook een veel praktischer reden. Een verkoper ziet zijn huis niet meer door de ogen van iemand die voor het eerst komt kijken. Kijkers vullen een formulier in met hun eerste indruk, maar de ERA-makelaars bellen iedereen ook na. Daar komt hele waardevolle feedback uit, waar een verkoper bijvoorbeeld de presentatie van zijn huis mee kan verbeteren. De makelaars geven die tips uiteraard ook bij de start van de verkoop, maar niet iedereen doet daar iets mee.
Het is des te overtuigender als die tips herhaald worden door kijkers. Daar moet de koper tenslotte uit voort komen.”

Heeft een Open Huizen Route houden nog zin? “Jazeker wel. Het is voor kijkers erg makkelijk. Ze kunnen zoveel huizen bekijken als ze willen op een en dezelfde dag. Normaliter plan je een bezichtiging in kantooruren. Mensen kopen echt niet het eerste huis dat ze bekijken, dus veel huizen kijken kost veel vrije uren op het werk. Voor verkopers is het een efficiënte manier om het bezoek allemaal tegelijk te ontvangen en kort rond te laten kijken. Als iemand dan serieus is, dan pas wordt er een “echte” uitgebreide bezichtiging ingepland op een latere datum. De ERA-makelaar neemt het dan over, voert alle onderhandelingen en doet al het administratieve werk er omheen.”

ERA organiseert al landelijke Open Huizen Routes sinds 2000. ERA-makelaars zijn al sinds 1994 in Nederland actief, maar wereldwijd in meer dan 30 landen. U vindt woonnieuws en woonweetjes op de Open Huizen Route pagina van ERA op Facebook.

illustratie

Uw huis ook snel, goed en zeker verkopen?

Maak dan nu een afspraak met de ERA-makelaar bij u in de buurt

Privacyverklaring