Open Huizen
onverminderd populair
illustratie

Open Huizen onverminderd populair

Niets nuttiger dan huizen kijken tijdens een Open Huizen Route als je op zoek bent naar een huis. Huizen zien er altijd anders uit dan op de foto’s, dus het loont zeker de moeite. Het heeft ons erg geholpen in de speurtocht naar ons nieuwe huis. We hebben een huis gezien dat we volgende week nogmaals gaan bekijken.” Deze huizenzoeker nam deel aan de landelijke Open Huizen Route op 2 februari jongstleden.

‘Het is jammer dat een aantal verkopers niet mee wil doen, omdat ze denken dat hun huis dat niet nodig heeft.” ERA-directeur Paul van den Putten vindt dat geen goed idee. “ERA-makelaars adviseren verkopers altijd om wel mee te doen, zeker als startschot van de verkoop. Hoe handig is het om alle kijkers op dezelfde dag te hebben? En voor huizenzoekers is het een hele makkelijke en laagdrempelige manier om zich op de huizenmarkt te oriënteren. Je kunt zonder afspraak gewoon aanbellen en een kort kijkje nemen in een huis dat te koop staat en meedoet aan deze actie. Veel kijkers wil zeker niet zeggen dat er ook veel kopers zijn. Het is voor de verkoper een hele efficiënte manier om de kijkers van de kopers te scheiden. Echt serieus geïnteresseerde mensen maken een vervolgafspraak om het huis uitgebreid te komen bekijken over een paar dagen. Voor de verkoper is dat ook fijn. Hij weet dat er serieuze interesse is als kijkers terugkomen voor een vervolgbezoek.

Het is nog best een hele klus om je huis in optimale staat te brengen voor een bezichtiging waar alle kasten open gaan en alles onder een vergrootglas wordt bekeken. In een huis wordt nu eenmaal geleefd. Toch moet je kijkers niet afleiden, maar het huis zo neutraal, opgeruimd en leeg mogelijk tonen.”

Tijdens de afgelopen Open Huizen Route zijn er weer veel bezoekers geweest. Ook zijn er een paar woningen afgevallen, die op het laatste moment voor de actiedag werden verkocht.

De komende week worden alle kijkers nagebeld om hun feedback te vernemen.

De eerstvolgende landelijke Open Huizen Route zal plaatsvinden op 30 maart.

ERA organiseert al landelijke Open Huizen Routes sinds 2000. ERA-makelaars zijn sinds 1994 in Nederland actief, maar wereldwijd sinds 1972 in meer dan 30 landen. U vindt woonnieuws en woonweetjes op de Open Huizen Route pagina van ERA op Facebook.

illustratie

Verkopen met de ERA Open Huizen route?

Maak nu een vrijblijvende afspraak met een ERA-makelaar

Privacyverklaring