Open Huizen Kijken
in december

Open huizen kijken in december

Op zoek naar een ander huis? Als je gaat kijken tijdens een Open Huizen Route, kun je snel huizen met elkaar vergelijken. Natuurlijk kijkt iedereen eerst op internet om zich te oriënteren. Toch is het niet te vergelijken met het daadwerkelijk in een te koop staand huis rondkijken. Aanstaande zaterdag, 8 december, organiseren de ERA-makelaars weer een Open Huizen Route in het hele land. Iedereen kan zonder afspraak komen kijken tussen 11 en 15 uur. Heeft een kijker de klik met het huis, dan wordt er een vervolgafspraak gemaakt voor een uitgebreide bezichtiging op een andere datum.

Waarom zou iemand nog meedoen aan een Open Huizen Route? Alle huizen verkopen toch snel? “Dat is lang niet overal zo en lang niet bij elk huis,” nuanceert ERA-directeur Paul van den Putten. “Veel kijkers willen eerst kopen voordat ze gaan verkopen. Bij een Open Huizen Route zijn ze niet alleen op zoek naar hun volgende huis. Ze leren ook hoe ze hun eigen woning optimaal kunnen presenteren zodra ze zelf willen gaan verkopen. Veel belangrijker is nog dat er steeds meer mensen van buiten de plaats komen. Zij kennen de wijken niet en weten nog niet waar ze zich thuis gaan voelen. Juist voor hen is het zo belangrijk dat er een Open Huizen Route is! En kijkers van buiten beslissen vaak sneller. Als ik verkoper was, zou ik die groep geïnteresseerden zeker niet willen missen. En het meest voor de hand liggende argument blijft, dat als je niet meedoet je zeker weet dat je al die extra belangstelling mist.”

Al sinds 2000 organiseren ERA-makelaars de Open Huizen Route. “Toen we er destijds mee begonnen, zaten we ook in een krappe markt. Zowel verkopers als kopers ervaren de Open Huizen Route als een grote toegevoegde waarde. Verkopers vinden het leuk om al die belangstelling en waardering van kijkers te ondervinden. Als er dan een tweede bezichtiging of een bod komt, dan weet je ook dat dat serieus is. Kopers waarderen het omdat ze een veel completer beeld krijgen van een woning dan alleen online,” aldus Van den Putten.

De Open Huizen Route vindt plaats in het hele land. U vindt de deelnemers op era.nl. Ze zijn te herkennen aan het OHR icoontje. De meeste mensen bekijken meerdere huizen. Stel van tevoren via Google Maps uw ideale route vast, zodat u zoveel mogelijk huizen kunt bekijken. Blijf niet lang; het gaat erom een eerste indruk te krijgen.

Kijk voor tips op www.facebook.com/ERAOpenHuizenRoute

illustratie

Ook meedoen?

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Privacyverklaring