Open Huizen Route
Zaterdag 9 juni

OPEN HUIS ALS AFTRAP VERKOOP

“Wij hebben ons huis destijds gevonden via een Open Huizen Route. Nu we weer gaan verhuizen, gebruiken we de Open Huizen Route als start van de verkoop. Ik weet hoe nuttig het is om op één dag verschillende huizen te kunnen vergelijken.” Bent u op zoek naar een huis, of wilt u inspiratie opdoen voor een verbouwing? Aanstaande zaterdag kunt u weer huizen kijken. De ERA-makelaars organiseren dan een landelijke Open Huizen Route.

Wat is een Open Huizen Route? ERA-directeur Paul van den Putten legt het uit. “Tijdens een Open Huizen Route openen verkopers hun deur op een zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur voor alle huizenzoekers. De komende Open Huizen Route is aanstaande zaterdag 9 juni. Iedereen kan zonder afspraak binnen komen kijken bij huizen met de Open Huizen Route poster of sticker op het tuinbord. Voelt iemand een klik bij een huis, dan neemt hij contact op met de verkopende ERA-makelaar en gaan ze later terug voor een uitgebreide bezichtiging. We organiseren diverse keren per jaar een Open Huizen Route. Verkopers vinden het fijn, omdat ze dan alle kijkers op dezelfde dag op bezoek krijgen. Kopers vinden het fijn om zich te oriënteren, zeker als ze uit een andere plaats komen. Hoe goed de presentaties op internet ook zijn, het is toch altijd anders als je in de ruimte staat.”

Kopen mensen huizen tijdens een Open Huizen Route?

“Dat komt voor.” vertelt Van den Putten. “Wat vaker voorkomt is dat een huis vlak voor de Open Huizen Route verkocht wordt. Mensen die al aan het bieden zijn, willen de koop rond hebben voordat er een kaper op de kust komt. Voor nieuwe verkopers is het een prima start van de verkoop. Je krijgt van kijkers altijd goede feedback over de presentatie van een huis. Zij zien het huis met vreemde ogen en merken zaken op die je zelf niet meer ziet. Daar kun je wat mee!”

Doet iedereen mee met de Open Huizen Route?

“Niet altijd. Sommige huizen zijn zeer gewild. De verkoper wil het dan liever niet, omdat er dan teveel mensen tegelijk naar het huis komen. Wij adviseren wel degelijk om mee te doen. Gebruik de Open Huizen Route als start van de verkoop, dan krijg je direct een goede indruk van de belangstelling. Ook buurtbewoners met verkoopplannen komen vaak even kijken. Uw succes is voor hen vaak een graadmeter om al dan niet ook te gaan verkopen in de nabije toekomst.”

De Open Huizen Route vindt plaats in het hele land. U vindt de deelnemers op era.nl. Ze zijn te herkennen aan het OHR icoontje. De meeste mensen bekijken meerdere huizen. Het is een goed idee om van tevoren een langer lijstje te maken met huizen die u wilt gaan bekijken. Soms valt een huis af, omdat het net vóór de Open Huizen Route verkocht wordt.

Kijk ook op www.facebook.com/ERAOpenHuizenRoute. ERA-makelaars zijn in Nederland actief in zo’n 130 plaatsen, maar wereldwijd in meer dan 35 landen.”

illustratie

Ook snel, goed en zeker verkopen met ERA?

Maak via onderstaand formulier een vrijblijvende afspraak.

Privacyverklaring