Open Huizen Route
29 & 30 maart 2019
Logo

OPEN HUIZEN STRALEN IN DE LENTEZON

Mooie huizen kijken op een zonnige zaterdag. Dat is het recept voor een geslaagde dag. Afgelopen zaterdag stond de deur weer open van talloze te koop staande huizen in het hele land. Maar ook vrijdagavond tijdens de Sneak Preview stonden diverse deuren open. “We hebben veel kijkers ontvangen en verrassend veel van ver weg,” is de reactie van een deelnemende verkoper aan de landelijke Open Huizen Route. “Het was heerlijk weer en ik ben in de tuin gaan werken, terwijl mijn vrouw met de kijkers rondliep. Daardoor was het heerlijk ontspannen en kon ik het nuttige met het aangename combineren.” Ook de kijkers waren goed te spreken over de Open Huizen Route. “Reuze handig! Het is “in het echt” heel anders dan op internet,” vindt een bezoeker.

En dat is precies de bedoeling van een Open Huizen Route. ERA-makelaar Arie Spek legt uit hoe dat zit. “Veel mensen vinden dat je een huis pas echt kunt beoordelen als je er in staat. Dat klopt, maar het beeld is pas compleet als je weet hoe de straat en de buurt eruit ziet. Zeker als je hier niet bekend bent, moet je dat niet onderschatten! Maar een bezichtiging vindt doorgaans plaats tijdens kantooruren en dan moet vrijwel iedereen er vrij voor nemen. De meeste mensen bekijken toch wel minimaal 5 tot 10 huizen voordat ze iets kopen.
Die huizen staan niet allemaal tegelijk te koop. Niet iedereen kan onbeperkt vrij nemen voor een bezichtiging. Als je er dan na 10 minuten achter komt dat je iets anders had verwacht is dat helemaal jammer.”

Er doen steeds minder verkopers mee met de Open Huizen Route. Is dat verstandig? “Verkopers gaan er van uit dat hun huis wel snel verkocht zal zijn en denken vaak dat meedoen daarom niet nodig is. Echter wij weten dat veel huizen sneller verkocht raken juist omdat ze meedoen. Lopende onderhandelingen worden daardoor regelmatig versneld, omdat de aanstaande koper zekerheid wil. Bovendien komen steeds meer kijkers uit een andere regio, waar ze niet kunnen slagen. Wij hebben vandaag gemiddeld 5 bezoekers gehad met als uitschieter 16. Die kijkers mis je als je niet meedoet,” aldus Arie Spek.

De komende dagen worden besteed aan het nabellen van de bezoekers. “Degenen die een klik hebben met een huis, worden ingepland voor een echte bezichtiging. Dan nemen we alle tijd om het huis gedetailleerd met hen te bekijken. Voor de verkoper fijn om te weten dat wie er dan komt kijken, ook echt geïnteresseerd is. En voor de kijker fijn om te weten dat hij niet voor niets een vrije middag neemt!”

ERA-makelaars organiseren al sinds 2000 een landelijke Open Huizen Route. Inmiddels vindt deze vijf keer per jaar plaats. De eerstvolgende Open Huizen Route vindt plaats op zaterdag 15 juni 2019. ERA-makelaars werken al sinds 1994 in zo’n 130 plaatsen in Nederland, maar wereldwijd in maar liefst 35 landen!

illustratie
Dit is het gemiddelde van 262 beoordelingen
Lokale marktkennis
 
Service en begeleiding
 
Deskundigheid
 
Prijs/Kwaliteit