Taxatierapport nodig?
Wij verzorgen taxatierapporten volgens richtlijnen van VastgoedCert en NWWI!
Logo

Taxatierapport nodig?

Wie een hypotheek wil aanvragen, heeft een taxatierapport nodig. Dit taxatierapport moet voldoen aan bepaalde eisen. Bij Zijlstra ERA Makelaardij is dat het geval!

De taxatie van een huis gebeurt bij ons altijd door een lokale taxateur die bekend is met de plaatselijke markt. Alle taxateurs zijn NRVT-gecertificeerd en aangesloten bij de NVM.

Taxatierapport: twee soorten
Wie de waarde van zijn huis wil laten vastleggen, kan kiezen uit twee soorten taxaties: 

een gevalideerde taxatie, nodig voor een hypotheekaanvraag
een ongevalideerde taxatie, voor bijvoorbeeld een waardevaststelling of een bezwaar tegen een WOZ-beschikking

Twijfelt u over welk rapport u moet aanvragen? Bel dan met ons kantoor: (033) 245 33 23. Mailen kan ook: via info@zijlstraeramakelaardij.nl U krijgt dan antwoord op al uw vragen.

Gevalideerd taxatierapport
Bij een gevalideerde taxatie gaat het taxatierapport langs het NWWI (het Nederlands Woning Waarde Instituut). Dit instituut beoordeelt of de taxateur en het rapport aan de vastgestelde richtlijnen voldoen. Zodra het taxatierapport is goedgekeurd, krijgt het rapport een unieke code en kan de taxateur het rapport niet meer aanpassen zonder toestemming van het instituut. 

Bij een hypotheekaanvraag stuurt het instituut het rapport direct naar de acceptatie-afdeling van de geldverstrekker. Alle geldverstrekkers accepteren een NWWI-taxatierapport.

Ongevalideerd taxatierapport
Een ongevalideerde taxatie aanvragen kan in de volgende situaties:

- U overweegt uw huis te verkopen en wilt de marktwaarde weten
- De eigenaar van de woning is overleden en u heeft een waardevaststelling nodig voor de afhandeling van de nalatenschap
- U wilt bezwaar maken tegen een WOZ-beschikking
- Bij een echtscheiding, mits het rapport niet wordt gebruikt voor het verkrijgen van een nieuwe of het overnemen van de bestaande hypotheek.

Heeft u het rapport wel nodig voor het verkrijgen van een nieuwe of het overnemen van de bestaande hypotheek? Dan heeft u wel een gevalideerde taxatie nodig. 

illustratie
Dit is het gemiddelde van 364 beoordelingen
Lokale marktkennis
 
Service en begeleiding
 
Deskundigheid
 
Prijs/Kwaliteit
 

Taxatierapport nodig?

Wilt u weten wat de kosten zijn voor een taxatierapport van uw woning of aangekochte woning? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Privacyverklaring