Zaterdag
6 oktober

Druk bezochte Open Huizen Route

“Maar liefst 7 gezinnen bezochten ons huis vandaag voor een bezoek. Ontzettend leuk om die mensen rond te leiden! Je krijgt zoveel leuke reacties op je huis en je hebt met sommige kijkers ook direct een klik. Het is maar goed dat er een makelaar tussen zit”, vertelt een verkoper. “Het valt niet mee om neutraal te blijven!”. Zijn huis deed mee aan de landelijke Open Huizen Route van afgelopen zaterdag 6 oktober.

“De Open Huizen Route is een reuze handige en makkelijke manier om op één dag zoveel mogelijk mensen laagdrempelig een eerste indruk van je huis te geven,” legt ERA-directeur Paul van den Putten uit. “Zijn ze heel enthousiast, dan wordt er een vervolgafspraak gemaakt voor een uitgebreide bezichtiging in de week erna. Dat is voor iedereen efficiënt. Vooral voor de kijkers zelf, die er vaak een vrije middag voor nemen. Dee komende dagen worden alle bezoekers nagebeld om te horen wie er waar nog een keer wil kijken. ERA-makelaars krijgen vaak voorafgaand aan of tijdens de Open Huizen Route ook al biedingen.”

Sommige verkopers willen niet meedoen aan de Open Huizen Route, omdat ze er van uitgaan dat hun huis toch wel snel verkocht raakt. Is dat een goed idee? Onze verkoper heeft daar wel een mening over. “Ons huis staat een aantal weken te koop. Wij hebben best veel belangstelling voor ons huis. Er zijn al veel bezichtigingen geweest en ook een paar biedingen. Toch ben ik blij dat we hebben meegedaan en al die gezinnen hebben rondgeleid door ons huis. Het is erg leuk om te doen en om te zien hoe al die mensen reageren op jouw huis. Iedereen ziet ook weer andere dingen in je huis, die je zelf allang niet meer opvallen. Tegelijkertijd zijn we blij dat we een makelaar hebben ingeschakeld en dat we het niet zelf hoeven te verkopen, want het is best een intensief proces.”

Van den Putten beaamt dit. “En dan is een echte bezichtiging bij ERA-makelaars veel uitgebreider dan deze korte rondleiding, die dient als eerste impressie. Bovendien brengen veel kijkers in het vervolgtraject ook een aankoopmakelaar mee, die als hun adviseur optreedt. De bezichtiging kent dan ook veel meer een (bouw)technisch karakter. Uiteraard voert die adviseur ook de onderhandelingen namens de kijkers.”

ERA organiseert al landelijke Open Huizen Routes sinds 2000. ERA-makelaars zijn sinds 1994 in Nederland actief, maar wereldwijd sinds 1972 in meer dan 30 landen. U vindt woonnieuws en woonweetjes op de Open Huizen Route pagina van ERA op Facebook.

illustratie

Meedoen aan de volgende ERA Open Huizen Route?

Bespreek nu alvast de mogelijkheden met één van onze makelaars bij u in de buurt

Privacyverklaring