Multimakelen: Collectief zelfstandig

Werken voor jezelf, maar zonder alle lasten en kosten. Alleen maar bezig zijn met makelen, zonder alle rompslomp, maar met alle voordelen en kansen van ondernemen.

Zelfstandig met het grootste merk in de makelaardij

ERA, al sinds 1993 actief in de Nederlandse woningmakelaardij als innovatieve formule, gaat zich richten op topdienstverleners in de woningmakelaardij.

Paul van den Putten, oprichter en directeur, is enthousiast: “Wij gaan toppers maximaal laten excelleren in hun tak van sport: dienstverlening. Met toppers bedoelen we toppers in attitude. Dat kunnen jongere of oudere mensen zijn, mannen of vrouwen, beginnende of ervaren makelaars. We kijken niet zozeer naar het cv, als wel naar instelling en werkhouding. Gegadigden zijn minstens kandidaat-makelaars maar nog liever reeds gecertificeerd. Ook vakinhoudelijk moeten het toppers zijn.”

Multimakelaardij

ERA presenteert een nieuwe kantoorformule, waarbij de makelaars maximaal worden ondersteund. Een centraal gelegen kantoor in een regio wordt gebruikt voor het clusteren van een aantal facilitaire diensten op het gebied van administratie en procedurele afwikkeling van transacties. Iedere (kandidaat-)makelaar die van de diensten van dit kantoor gebruik maakt, is zelfstandig en onafhankelijk, zoals alle ERA-makelaars.

Dit businessmodel heeft een aantal voordelen:

  1. schaalvergroting door efficiënter gebruik van backoffice middelen.
  2. direct minder overheadkosten.
  3. nadruk op kerntaak.
  4. zekerheid van een sterk merk.
  5. groter bewerkingsgebied door effectievere marktbewerking.
  6. geen courtagestrijd meer
  7. hogere klanttevredenheid leidt tot hogere winstmarge

Unieke Partnerformule

Een facilitair makelaar zal met deze zelfstandige makelaars samenwerken
in een zogenaamde multimakelaardij. In dit collectief fungeren alle makelaars
als ‘partners’, waarbij ieders zelfstandigheid voorop staat. Iedereen is
verantwoordelijk voor zijn eigen omzet en inkomen.

Consument centraal

Zowel facilitaire als zelfstandige makelaars stellen hun dienstverlening in dienst van de wensen en behoeften van de opdrachtgever. Dat is een groot verschil met de huidige dienstverlening van veel makelaars, die hun eigen werkwijze centraal stellen. De consument heeft dat maar te accepteren.
Geïnteresseerde makelaars wacht een uitgebreide en strenge selectie, maar eenmaal daar doorheen worden zij continu gecoacht, begeleid, getraind en ondersteund.

Gouden Toekomst

Topdienstverleners wacht een gouden toekomst in dit tijdperk van transparantie en duurzame relaties. Zij zullen in dit systeem succesvol opereren. Wie nu niet verandert, zal beslist van het toneel verdwijnen,” voorspelt Van den Putten.

Is dit wat wel “het flexibiliseren van vaste kosten” wordt genoemd?
“Nee”, waarschuwt Van den Putten. “In het veld hoor je wel eens dat ondernemers hopen dat dit systeem de loonkosten vermindert, terwijl er verder niets hoeft te veranderen. Dit systeem is geen afvalputje voor slecht functionerende kantoren of te dure medewerkers. Integendeel, alleen de allerbesten overleven in deze constructie. Wij zijn het aan ons merk en onze opdrachtgevers verplicht om alleen met de beste makelaars in zee te gaan.”

Wat zijn de toekomstplannen voor de komende periode van een jaar?
Van den Putten: “Zeer selectief van start gaan. Vooral de eerste makelaars krijgen het zwaar, want zij bepalen de norm voor degenen die na hen komen. Bovendien weten ze dat iedereen in de markt naar ze kijkt. Eerst het fundament stevig leggen en daarna doorpakken.”

Meer weten?

Maak dan een vrijblijvende afspraak met Paul van den Putten via era@era.nl of neem contact op met ERA Nederland NV onder telefoonnummer 030-2899900.